Pages

  • RSS

dissabte, 4 de febrer de 2012

Muffins de Xocolata

El passat dia 23 de Gener va ser el meu cumple i un amic, em va regalar un llibre ple de receptes de muffins! Vaja, que ja tinc un munt de planes senyalades per posar-me a fer muffins com una boja, jaja!..(F. quan et passis per aqui, tu també els tastaràs! Bé, de xoco no, de salats : P).
Fins ara, no n'havia fet mai de xocolata, però he volgut tenir un petit detall amb les persones que m'acompanyaran en el meu sopar d'aniversari donant-li a cadascuna d'elles una bosseta amb un parell de muffins, i m'ha semblat que els de xocolata eren els més adients per la ocasió, és clar que jo no m'hi he pogut resistir i me'n he acabat menjant un...
 Ingredients:
2 Taronges
125 ml. de llet aproximadament
225 gr. de farina
55 gr. cacao en pols
1 cullerada de llevadura en pols
una miqueta de sal
100/115 gr. de sucre integral de canya
150 gr. de xips de xocolata
2 ous
6 cullerades d'oli de girasol
 Preparació:
Preescalfar el forn a 200 ºC. Si pensem preparar els muffins en una safata per magdalenes, ho haurem d'engreixar amb mantega, jo els vaig fer amb motllos individuals de silicona i llavors no cal.
Ratllem la pell de les taronges ben netes i els hi traurem el suc. A aquest suc li afegirem la llet fins arribar els 250 ml., afegida la llet, hi abocarem la pell ratllada, (aquesta part de la pell a mi se'm va oblidar de fer... : /).
Tamisarem la farina, el cacau, el llevat i la sal i ho posarem en un bol gran on hi afegirem el sucre i els xips de xocolata i ho reservem.
En un altre bol, batrem lleugerament els ous i tot seguit hi afegirem la barreja que hem preparat amb la llet i el suc de les taronges juntament amb les cullerades d'oli de girasol.
En el bol on tenim els ingredients secs, (la farina, el cacau, etc.), farem un forat al mig, i allà hi abocarem els ingredients líquids lleugerament batuts.
Ho barrejarem tot per tal que quedi ben lligat però sense treballar-ho massa, aquest és el secret perquè quedin ben flonjos, no treballar-ho gaire (a mi cada cop em surt millor, però encara em falta fer uns quants muffins més per dominar-ho! :)
Ara ja podem emplenar els motllos amb la barreja.
Les deixarem al forn uns 20 minuts o fins que veieu que la massa ha pujat i està ben ferma.
Els traiem del forn els deixarem reposar en el motllo uns 5 minuts i, tot seguit les treurem i deixarem que reposin damunt una reixeta.
(Un apunt, per tal que no hi hagi un contrast tan fort de temperatures, entre els 200 º C del forn i la temperatura ambient, podem obrir el forn passat els 20 minuts i apagar-lo, mentre els muffins els deixem reposar un parell de minuts dins el forn, així aniran "aclimatant-se" i la massa no patirà un contrast de temperatures tan fort).

3 comentaris:

Catieu ha dit...

Xocolata i taronja una combinació irresistible!!
Ptns

silvia ha dit...

Quina bona pinta, llastima que estic de dieta, pero.....
Un dia es un dia,
Petons!

Francesco ha dit...

Veig que ja has fet servir el llibre, molt bé! I la presentació de les teves creacions és fantàstica com sempre. No descartis allò que et vaig dir de la botigueta...
Una abraçada des de Pisa!
F.

Publica un comentari a l'entrada