Pages

  • RSS

dissabte, 24 de setembre del 2011

Magdalenetes integrals de poma

Ha arribat la tardor i amb ella, les pomes! I avui que a Barcelona tenim aquest temps típic de tardor, he volgut donar-li la benvinguda a la nova estació amb unes Magdalenetes integrals de poma...
La poma l'he cuita al forn i, després l'he barrejat amb la massa de les magdalenes integrals, en aquesta ocasió, no he volgut fer servir gens d'ou, així que aquest l'he substituït per farina de cigrons.
I ara que ja deuen haver-se refredat...vaig a tastar-les!! : )

Ingredients per fer la poma al forn:
2 pomes
Suc d'una llimona
2 cullerades de sucre integral de canya
1 cullerada de canyella
Preparació de la poma al forn:
Preescalfar el forn a 165º.
Pelar i tallar les pomes en quadradets d'aproximadament 2 cm.
Posar-los en una safata de forn i afegir-hi el suc de la llimona, la canyella i el sucre. Barrejar-ho bé.
Posar-ho al forn i deixar-ho 20 min. Passats els 20 minuts pujar la temperatura del forn a 180º i deixar-ho 15 minuts més.
Passat el temps retirar-ho del forn i deixar que es vagi refredant. Ha arribat la hora de preparar la massa de les magdalenetes!
(Aquesta és una variant de la recepta que he trobat a un bloc tan bonic com interessant: Desayuno con guisantes).

Ingredients per fer les magdalenetes integrals:
250 gr. de farina integral de blat, (preferentment ecològica, recordeu que els cereals integrals és millor consumir-los de conreu ecològic).
100 gr. de sucre integral de canya (ja sabeu que sempre intento minvar la quantitat de sucre, en podeu posar entre 100 - 125 gr. però recordeu que la poma ja en porta dues cullerades).
250 gr. de mantega (per aquells que no consumiu gens de carn, ho podeu substituir per margarina vegetal).
1 sobre de llevat en pols
4 cullerades de farina de cigrons dissoltes en 1/2 got d'aigua
1 cullerada de canyella en pols
Una miqueta de nou moscada
Mitja beina de vainilla o vainilla en pols
Ratlladura d'una llimona (només la part groga de la llimona).
Una mica de sal
Preparació de les magdalenetes integrals de poma:
Barrejar la farina integral, el sucre, el llevat, la sal, la canyella, la nou moscada i la vainilla (si fem servir vainilla en pols), en un bol.
En un altre bol dissoldre la farina de cigrons amb l'aigua.
Escalfar la mantega i afegir-la al bol que conté la farina de cigrons dissolta. Afegir-hi la ratlladura i la vainilla (si és de beina). Barrejar-ho bé.
Ara barrejarem bé el contingut dels dos bols. Tot seguit hi afegirem la poma que hem fet al forn i ho barrejarem.
Posarem les magdalenetes en els papers o motllos corresponents i ho deixarem al forn preescalfat a 200º durant 20 - 25 minuts, (dependrà del tipus de forn, jo en 20 minuts n'he tingut prou).
Un cop cuites, les deixarem refredar damunt d'una reixeta.

2 comentaris:

Catieu ha dit...

Així que substitueixes l'ou per farina de cigrons. Això ho haig de provar. Les magdalenes de ben segur delicioses!!!

Judith ha dit...

No ho havia fet mai però ho vaig voler provar, la farina de cigrons barrejada amb aigua té una textura i un color força similar a l'ou i, cuita agafa també una consistència semblant. És un substitut de l'ou que pot ser útil per les persones que pateixen de colesterol, i també és força utilitzat per les persones que no mengen carn ni productes d'origen animal.
I la veritat...les magdalenetes, van volar! (I no tenien ales!!

Publica un comentari a l'entrada